Un dels objectius de les polítiques de joventut és precisament la socialització dels i les joves per a una ciutadania activa. Les escoles contribueixen de forma decisiva però són especialment els govern locals els que millor poden ajudar a construir ciutadania entre els i les joves.
Les polítiques de joventut han de ser:
Integrals: que abastin el conjunt d’aspectes que afecten aquest sector de la població.
Transversals: les polítiques de joventut han d’estar presents en totes les polítiques del municipi.
L’impuls de les polítiques de joventut des del món local necessita més recursos per desenvolupar els Plans Directors de Joventut que han d‘actuar com a instruments de coordinació transversal de les polítiques locals per joves.
Les polítiques municipals adreçades als i les joves s'han d’orientar a facilitar el procés d’emancipació, amb accions actives dirigides a aquesta finalitat. No podem entendre l’emancipació juvenil únicament com la transició cap a la vida adulta. La formació, l’ocupació, l’habitatge i la mobilitat han de ser un tot en el recorregut vital de la joventut.
1 comentari:
Company,
teniu que crear un Oficina Municipal de recursos per a la L'Emancipacio com la que hi ha a L'Hospitalet.
Aquest és el camí a seguir més factible e inmediat, les altres vies son més costoses y en moltes ocasions no depenen de les administracions locals.
Molta sort!!!
Publica un comentari a l'entrada