dimecres, de maig 23, 2007

L'escola bressol pública


Donada la importància que els primers anys de vida tenen per al desenvolupament intel·lectual i relacional dels infants, i degut als canvis introduïts en el mercat laboral la demanda de places d’escola bressol no ha fet més que augmentar.

Avui les famílies fan front a importants dificultats per conciliar la vida laboral i la cura dels fills/es, en un context en que els dos membres de la família, o bàsicament la mare sense parella, mantenen l’activitat laboral. Aquestes dificultats augmenten quan la família extensa (fonamentalment els avis i àvies) no pot donar suport en la cura dels infants.

Cal partir de la constatació que l’educació dels infants de 0 a 3 anys és una responsabilitat compartida per les famílies, els professionals de l’educació, els agents socials i les administracions.

Cal per tant que el conjunt d’administracions (Ajuntament i Generalitat) continuem treballant per garantir l’accés dels infants a l’educació de 0 a 3 anys a una educació pública i de qualitat, i ho farem guiats tant per raons educatives com per facilitar la conciliació.