divendres, de maig 25, 2007

La participació en "Les municipals"

L’article que avui us presento és un article ja publicat anteriorment però donat que som just a un dia de les eleccions municipals hi trobat adient tornar a publicar aquesta reflexió.

Crec que tots hem de reflexionar respecte als índex de participació en la vida democràtica, sí, es tracta d’això, de la participació en la vida democràtica d’un país, en aquest cas d’un poble. La democràcia es sustenta en el ciutadà, en la participació activa del ciutadà per escollir el seus representants (democràcia representativa) i en la participació social entre eleccions (democràcia participativa), si aquesta participació falla, comença a fallar la democràcia o millor dit la democràcia s’enfebleix.

Culpables, tots, el polítics pot ser per que cal que s’apropin més a les demandes concretes i reals del ciutadà, que aquest sigui escoltat de manera més directa. Però també pot ser que el ciutadà caigui en la temptació de refugiar-se en aquest individualisme que caracteritza masses vegades la nostra societat. I si malauradament es donen les dues circumstàncies negatives alhora, es quan la distància entre uns i altres es converteix en insalvable. Per tant cal que tots plegats i pensem, ens hi juguem el nostre futur i el dels nostres fills, una democràcia dèbil permet l’entrada a la vida política de postures extremes, donada l’abstenció de la majoria.

Les municipals”, és aquella expressió que s’utilitza normalment per referir-nos a les eleccions municipals, en aquest cas molt properes, el 27 de maig del 2007. A Sant Quirze es dona una paradoxa, encara que no només al nostre poble, a “les municipals” el resultat de l’abstenció és molt superior que el de les autonòmiques i el de les estatals. Parlo de paradoxa per que és precisament des de l’acció municipal a on és generen molta part del serveis que “ens tocaran la pell”, com la neteja, el manteniment de la via pública, el transport, els serveis esportius, culturals, socials, la gestió urbanística, la creació d’espais i racons per l’esbarjo, la política de joventut, etc. Cal desfer la paradoxa, cal i és necessària la implicació de tots el veïns i veïnes en triar la opció política que gestionarà durant 4 anys la vida del nostre municipi, tots plegats en primer lloc som ciutadans i cal que tots ens impliquen per tenir un Sant Quirze millor.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'ultim dia per treballar... MOLTISSIMA SORT!!!

Una forta abraçada.
"El primogènit"