dimarts, de maig 22, 2007

Civisme, un compromís col.lectiu


Més de vint-i-cinc anys de governs locals democràtics han permès crear una nova relació entre el ciutadà i els pobles i ciutats. Quines estratègies han d’aplicar els municipis per enfortir el vincle cívic entre ciutadans i les seves poblacions?

La resposta a la pregunta és fonamental, especialment en aquells municipis, com el nostre, on es donen les condicions per que el vincle cívic i el sentiment de pertinença no estigui consolidat.

La relació entre les persones és molt important, però també és bàsica la relació entre la persona i el nostre poble. Volem projectar un model de poble feta a la mida de les persones.

El principal patrimoni de la nostra població és la seva gent. Gent diversa, amb interessos diferents i amb ideals, de vegades, confrontats. És molt important fomentar els valors de la convivència ciutadana i de la pedagogia en la resolució de conflictes:

1.-La convivència i la seguretat no es poden pensar desvinculades del respecte i el civisme.

2.-L’educació estableix els fonaments dels valors democràtics i de convivència. Els primers escenaris educadors són la família i l’escola, i han de cooperar amb els ajuntaments.

3.-Cal enfortir el sentit de corresponsabilitat de tots els agents socials en favor de la convivència i el civisme.

4.-Cal desplegar campanyes de comunicació per difondre els valors de la convivència i el civisme.

5.-Crearem la figura dels agents cívics per la resolució i mediació en els conflictes de la quotidianitat .